Skråbilder fra hele landet

bilde

Alle som har en tante eller en bestemor på landet har sikkert sett dem: flybilder frå gården. Jeg hadde en gammel tante som hadde to. En frå sent 60-tallet og en frå tidlig 50-tallet, sirlig ved siden av hverandre.
Artig.
Smart.

Det var Widerøe som stod for det meste av denne type skråfotografering. Eg regner med at de gjorde en del penger på det, men rundt 1970 var det slutt. Da solgte de det meste. Noe til de enkelte kommuner, noe til diverse institusjoner. Borte var de, og borte ble de!
Nå har Nasjonalbiblioteket satt seg føre å samle dem inn igjen, oppbevare dem og digitalisere dem. Det er jo flott for oss.

Samtidig har NB kommet med en API inn i deres digitale biblioteket.
Da måtte jeg jo eksperimentere litt, og her er resultatet.

Klikk på de enkelte bilder ( > 55.000 stk.) og du kan fortelle hvor dette bilde er tatt. hvis du vil kan du flippe rett inn i NBs bildearkiv.
Hvis noen har gode ideer hvordan man kan utvide dette, så kom med det.

[ mer her... ] [ og her... ] [ og her... ]


De 10 beste ølsorter i GB

bilde

Brian Wheate har gjort det vi ikke har tid eller lyst til (sæææærlig!). Han har smakt seg gjennom mange typer øl på "the Great British Beer Festival".

Se verden med nye øyne

bilde

Og du trodde du viste hvordan verden så ut? Eller Europa? Tenk nytt, sammen med disse nytenkende kartografer.

 

Kellykettle

bilde

Dette er en Irsk vannkoker som er utrolig effektiv, energi?konomisk, og kan fyres med mikroskopiske mengder av hvilken som helst type ved eller brensel du måtte komme over.

Så er det på'n igjen...

bilde

Ja, det er kjedelig å starte opp igjen. Ja, det er bedre med ferie. Men å begynne høsten med nye blyanter og skrivebøker er da noe?

 
ddd